Lesernesglåmdalen

Velkommen til lesernesglåmdalen.no!

Dette er stedet for deg som er glad i Glåmdal-distriktet – og opptatt av alt det som skjer der.

lesernesglåmdalen.no anbefaler

Mitt Glåmdal er nå Lesernes Glåmdalen

Navneendringen vil ikke ha noe å si for deg som bruker. Alle våre velkjente soner, blogger og kalender er de samme. Endringen gjøres for at du som leser lettere skal kjenne deg igjen i vårt lille Origo-univers. Alle våre soner er nå tilknyttet Glåmdalen med logo, slik at du ikke skal være i tvil om at dette er en av våre offisielle soner.

4719 medlemmer

Se alle

Lesernesglåmdalen er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Anita K.
1
Et innlegg av Jan-Tore E.
3
Et innlegg av Jørund H.
1
Et innlegg av Jørund H.
1

Velkommen til lesernesglåmdalen.no!

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i vår region. Klikk her for å opprette din egen sone.

Exclamation_desat_24

KATT FUNNET-OPPAKER

En liten hunnkatt, langhåret, hvit og grå, har oppholdt seg mye ved hus på Oppakermoen den siste tiden.

Exclamation_desat_24

Arbeidstidsutvalget – og de som faller utenom arbeidstidskapitelet

Arbeidstidsutvalget har lagt frem sin innstilling. Et av hovedbudskapet i rapporten NOU 2016: 1: Arbeidstidsutvalget — Regulering av arbeidstid – vern og fleksibilitet), er å utvide begrepet som i dag omtales som «ledende eller særlig uavhengig stilling». Under dekke av økt «fleksibilitet» omtales det nye begrepet som «delvis uavhengig stilling».

Exclamation_desat_24

Arbeidstid – ny runde

Arbeidstidsutvalget har lagt frem sin innstilling. Vi får en ny runde knyttet til Arbeidsmiljølovens arbeidstidsbestemmelser. Se; https://www.regjeringen.no/contentassets/32354d9ee7974df0976d76790cab566e/no/pdfs/nou201620160001000dddpdfs.pdf

Exclamation_desat_24

Godt nytt år!

Her er Mettestua, pyntet for det nye året!

Exclamation_desat_24

Skift og turnus: – når den politiske staten motarbeider staten

Skift og turnusarbeid ble gjenstand for grundig gjennomgang da Arbeidsmiljøloven ble utformet i 1977. Bak de enkelte lovparagrafene lå det metervis med forskning og dokumentasjon på hvilke ulemper og helserisiko det er forbundet med å jobbe skift og turnusarbeid. Siden den gang er det kommet enda mer forskning, som heller forsterker tidligere forskning enn å svekke den.

Exclamation_desat_24

Har noen sett Vera?

Vera har vært savnet siden i sommer, da hun sannsynligvis forlot fosterhjemmet hos meg på grunn av at ungene hennes hadde blitt store, og hun trives ikke så godt med mange katter rundt seg.

Exclamation_desat_24

Pia savnes

Pia ble borte fra Bogeråsen lørdag 31 oktober.

Exclamation_desat_24

Så var det jul igjen!

Og vi har et julemarked i år. Vi ønsker alle hjertlig velkommen til oss den 29 november 2015.

Exclamation_desat_24

Jeg vil drive politikk for å irritere folk

“Jeg er nesten litt fascinert over at det fortsatt finnes partier i Norge som ser ut til å gjøre alt de kan for å gjøre livet litt ekstra surt for folk”, sa Siv Jensen i dag. Samtidig som hun sa hun var skuffet over Arbeiderpartiet som kun driver “symbolpolitikk”.

Exclamation_desat_24

Demokrati – eller konsulentdemokrati?

Hvem skal definere samfunnet, og samfunnets utvikling? Demokratisk valgte politikere og deres ideologiske ståsted og det offentlige byråkratiet, eller pr- og konsulentbyråer?

Exclamation_desat_24

Kommunesammenslåing og kompetanse m.v.

Kommunesammenslåing er en av Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringens viktige saker i denne valgperioden. Det borgerne inviteres til å ta stilling til, er et EU-initiert forslag, og hvor regjeringen bruker et negativt resultat fra Danmark som modell for gjennomføringen i Norge. Regjeringens tre viktigste argumenter for å gjennomføre reformen i Norge er: Vi skal få «et sterkt lokaldemokrati», kommunene skal bli mer «robuste», og sammenslåing er nødvendig for at kommunene skal tilegne seg «nødvendig kompetanse».

Exclamation_desat_24

Savner noen denne katten?

Katten har holdt til hos oss i Bruvoll i Nord-Odal siden tidlig i september. Den har også litt hvitt på bakpotene. Tlf 911 22 714 eller 411 47 510.

Exclamation_desat_24

Danspartner sökes !!

Hei! under festen i glommengata den 17/10 dansade med en väldig god dansare :) Veronica!!! men du försvann innan jeg han veta mer om deg :( önskar komma i kontakt med deg i gen :) er det noe som vet vem Veronica er?? du var med en kompis som kom på sluten, ta gerna kontakt!! vil dansa vidare ;)

Exclamation_desat_24

Hannkatt funnet!

Hannkatt funnet ved Myrvoldheimen/Solør Montessori. Kontakt 91848362

Exclamation_desat_24

MISSING!

6 år gammel Maine Coon dame, som lyder navnet FRØKEN, ble borte fra Langeland 8.oktober. Har lett i områdene Vangen, Langeland, Skriverskogen, Øverebyen, Midtbyen og Tråstad uten resultat. Så nå håper jeg at noen der ute kan ha sett henne!?! Hun er dypt savnet, så vær vennlig å del. Oppklarende tips vil bli belønnet! Jeg treffes på telefon 91680056.

Kalender

Dette er distriktets største og beste kalender! Legg inn ditt arrangement – og du får det i tillegg på trykk i Glåmdalen. Frist: kl 12 dagen før trykking.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i dag, 7. februar kl. 12.00 til 16.00 Milepelen kulturhus, Nord-Odal
7. februar [BT] Kom deg ut 12:00-16:00. Oppmøte Milepelen på Sand. En del av den nasjonale Kom Deg Ut-dagen. Vi lager akebakke ved Milepelen og fyrer opp bål. En huggal familiedag. Aktivitet i Nord: Ansvarlig Hjalmar (911 68 910).

Kampsaker

«Bevarelse av hele Kongsvinger sykehus»

Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

«Er Glomma historieløs for ditt område ?»

Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lesernesglåmdalen

Soner vi anbefaler

  • FotoFlax — Ukentlig fotokonkurranse for Glåmdalens lesere
  • Dyr i drift — Sone for etterlysning av dyr som er forsvunnet eller funnet i glåmdalsregionen og Nes