Lesernesglåmdalen

Velkommen til lesernesglåmdalen.no!

Dette er stedet for deg som er glad i Glåmdal-distriktet – og opptatt av alt det som skjer der.

lesernesglåmdalen.no anbefaler

Mitt Glåmdal er nå Lesernes Glåmdalen

Navneendringen vil ikke ha noe å si for deg som bruker. Alle våre velkjente soner, blogger og kalender er de samme. Endringen gjøres for at du som leser lettere skal kjenne deg igjen i vårt lille Origo-univers. Alle våre soner er nå tilknyttet Glåmdalen med logo, slik at du ikke skal være i tvil om at dette er en av våre offisielle soner.

4714 medlemmer

Se alle

Lesernesglåmdalen er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Jørund H.
1
Et innlegg av Jørund H.
4
Et innlegg av Frank R.
2

Velkommen til lesernesglåmdalen.no!

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i vår region. Klikk her for å opprette din egen sone.

Exclamation_desat_24

Bymesterskap i sjakk 2014 - 3. runde

Deler av 3. runde i Kongsvinger bymesterskap ble spilt i dag. Resultater:

Exclamation_desat_24

Rikmannsdomstolene???

Generelt;

Exclamation_desat_24

Person eller problematikk i fokus?

“Petter Northug hadde 1,65 i promille da han kræsjet bilen sin i mai” står det på telefonen min etter å ha fått oppdateringer fra blant andre TV2 og VGs mobil-applikasjoner. Sist det poppet opp så mange nyhetsmeldinger som omhandlet fyllekjøringsnyheter må etter min hukommelse ha vært i mai – da det ble kjent at Petter Northug satte seg bak rattet og kjørte i ruspåvirket tilstand. Jeg sitter igjen med en følelse av at det blir personen, skikongen og idrettsstjerna Petter Northug som er i fokus – ikke problematikken rundt kjøring i ruspåvirket tilstand. For meg er det problematisk.

Exclamation_desat_24

Bymesterskap i sjakk 2014 - 2. runde

2. runde i Kongsvinger bymesterskap ble spilt i dag. Resultater:

Exclamation_desat_24

Medlemsmøte

Eidskog Arbeiderparti avholder møte om utredning av endring i kommunestruktur onsdag 17. september kl. 18.00 på Eidskog Rådhus. Se vedlegg for saksutredning og innstilling fra formannskap.

Exclamation_desat_24

OL 2022 (Oslo) og Norge

Ambassadørene for den rike eliten (les ja-tilhengerne til OL i Oslo 2022) snakker plutselig om “Norge og norske interesser” når det gjelder å eventuelt arrangere et nytt OL for de rike. (De rike som har sørget for at de slipper arveavgift, snart ikke betaler formueskatt, og i den grad noen av de betaler skatt – har fått millioner i skattelette av Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringen).

Exclamation_desat_24

Ekspertutvalg eller defektutvalg?

Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringen har nedsatt et såkalt «ekspertutvalg», som har som formål å utrede hvordan arbeidskraften best mulig kan utnyttes i de kommende tiårene (jf melding fra regjeringen). Språk, eller nyspråk, er generelt blitt et demokratisk problem. Hva betyr ordet «ekspertutvalg» i denne sammenheng? Den definisjonen har vi ikke fått!

Exclamation_desat_24

Bymesterskap i sjakk 2014

Kongsvinger bymesterskapet i sjakk 2014 begynte tirsdag 26. august. Første runde ble ferdigspilt i dag, 2. september. Det er 13 som har meldt seg på og det blir syv runder monrad-turnering.

Exclamation_desat_24

Negativ kvinnekamp?

Maiken Andreassen skrev en kronikk 20.august som ble publisert på Dagbladets nettsider. Denne handlet om hvordan Radioresepsjonens tre programledere snakket nedlatende om kvinner og kvinnekroppen. Jeg er helt enig med Andreassen at det er viktig å ta tak i urettferdig behandling av kvinner, det er ikke greit å behandle kvinner urettferdig fordi de er kvinner. Det er heller ikke greit å behandle menn urettferdig fordi de er menn.

Exclamation_desat_24

HENGER'N TIL HAGEN

… ER BUTIKKEN VÅR HER PÅ SØ-DISI!

Exclamation_desat_24

Kongsvinger Taekwon-Do klubb starter ny sesong!

Kongsvinger Taekwon-Do klubb starter nå ny sesong. Vi åpner dørene på mandag 25 august og vil holde dem åpne for nybegynnere litt utover høsten.

Exclamation_desat_24

Søndagsåpne butikker mv

Venstres Stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn lever i den troen at spørsmålet om man er for, eller imot, søndagsåpne butikker handler om «konkurranse og bunnlinjen» til de store matvarekjedene. I Ytring// NRK skriver Rotevatn om “kapitalister mot konkurranse” (http://www.nrk.no/ytring/kapitalistar-mot-konkurranse-1.11893431). Det handler ikke om «konkurranse», men om «lønn og bunnlinjen» slik jeg ser det. En sak som er initiert av kapitalkreftene.

Exclamation_desat_24

Kjøper seg popularitet på uredelig vis?

Kjøpe seg popularitet på uredelig vis?

Exclamation_desat_24

Zmapp: Ebola-smittet amerikaner kurert etter mirakelkur

Kent Brantly er tilsynelatende kurert etter å ha blitt smittet av Ebola i Liberia tidligere i år. Den amerikanske legen jobbet med å behandle lokale ofre for viruset, da han selv ble smittet. Ifølge veldedighetsorganisasjonen Samaritan’s Purse, som han jobbet for i Liberia, er Brantly nå i godt slag og blir sendt hjem fra sykehuset torsdag.

Exclamation_desat_24

Kamera på Stangnes og Vestmarka?

Ser det har dukket opp et kamera på Stangnes og et på Vestmarka denne uken. Er det noen som vet hva det er?

Kalender

Dette er distriktets største og beste kalender! Legg inn ditt arrangement – og du får det i tillegg på trykk i Glåmdalen. Frist: kl 12 dagen før trykking.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i dag, 21. september kl. 11.00 Dragsjøhytta
Bli med en av våre dyktige soppsakkyndige på sopptur og få gode tips om plukking og tilberedelse av sopp. Ta med deg kurv og kniv, og møt opp på angitt oppmøtested. Kle deg etter været. Det er gratis å være med på våre soppturer, og turene passer for… Les hele

Kampsaker

«Bevarelse av hele Kongsvinger sykehus»

Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

«Er Glomma historieløs for ditt område ?»

Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lesernesglåmdalen

Soner vi anbefaler

  • FotoFlax — Ukentlig fotokonkurranse for Glåmdalens lesere
  • Dyr i drift — Sone for etterlysning av dyr som er forsvunnet eller funnet i glåmdalsregionen og Nes