Lesernesglåmdalen

Velkommen til lesernesglåmdalen.no!

Dette er stedet for deg som er glad i Glåmdal-distriktet – og opptatt av alt det som skjer der.

lesernesglåmdalen.no anbefaler

Mitt Glåmdal er nå Lesernes Glåmdalen

Navneendringen vil ikke ha noe å si for deg som bruker. Alle våre velkjente soner, blogger og kalender er de samme. Endringen gjøres for at du som leser lettere skal kjenne deg igjen i vårt lille Origo-univers. Alle våre soner er nå tilknyttet Glåmdalen med logo, slik at du ikke skal være i tvil om at dette er en av våre offisielle soner.

4716 medlemmer

Se alle

Lesernesglåmdalen er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Elisabeth S. C.
3
Et innlegg av Jørund H.
2

Velkommen til lesernesglåmdalen.no!

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i vår region. Klikk her for å opprette din egen sone.

Exclamation_desat_24

Kommunal gjeld og velferd

Kommunegjelden i Norge er blitt ganske formidabel. I 2013 ble det opplyst at den lå på 350 milliarder kroner. Det tilsvarer en gjelde på om lag 70 000 kroner pr innbygger.

Exclamation_desat_24

Hvem eier meg?

Liten grå pus med sele har slått seg til hos oss på Sander. Veldig kjælen.

Exclamation_desat_24

Pusur savnet fra Gulli Gård !

To år gammel kastrert hannkatt savnet fra Gulli Gård, Aasum- Svartfossen..

Exclamation_desat_24

Klasseskille blant pensjonister

Den gangen Folketrygden ble konstruert i 1967, var grunntanken å sikre eldre en verdig alderdom og økonomisk trygghet.

Exclamation_desat_24

Mettestua vokser

Gjenreisingen av Mettestua går tilsynelatende litt i rykk og napp. En dag kan det stables både ett og to omfar, og da ser vi stor forandring. En annen dag kan omtrent all tida gå med til å tilpasse en eller to stokker. Da ser vi tilsynelatende ikke så stor forskjell, selv om det er mye jobb som er gjort.

Exclamation_desat_24

Kongsvinger FRP og flyktninger

Kongsvinger FRP skriver i sitt partiprogram at de ønsker lokale folkeavstemninger i spørsmålet om vi skal ta i mot flere flyktninger. I samme program skriver de at de ikke vil ta i mot flere flyktninger før de vi har tatt i mot er godt integrert.

Exclamation_desat_24

Angrepene på NRK-lisensen

Hvorfor er jeg glad i NRK, og hvorfor synes jeg lisensen er helt greit å betale? Og hvorfor nærmest «hater» Fremskrittspartiet og Høyre fjernsynslisensen og NRK?

Exclamation_desat_24

Åpenhet i politikken blir mer og mer viktig!

Kan medlemmer av lukkede brorskapsorganisasjoner inneha politiske verv?

Exclamation_desat_24

SolungAvisa

Takk til SolungAvisa for god omtale :-) Vi har hatt en artikkel om saken med MT i Nationen, og en til kommer. Saken er en orkan i et vannglass, og vi mistet et dyr på grunn av den. Det er ikke rett at vi skal måtte tåle det som skjedde. Derfor var det også så ekstra hyggelig med et slikt oppslag som dette. Tusen takk til SolungAvisa for en velskreven artikkel!

Exclamation_desat_24

Midlertidig ansatt - på lav stillingsbrøk - i bemanningsforetak?

Kommune- og fylkestingsvalget er en unik mulighet for velgerne til å signalisere uenighet mot den liberaliseringen og fleksibiliteten i arbeidslivet, som Fremskrittspartiet, Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti innførte med ny Arbeidsmiljølov fra 1. juli 2015.

Exclamation_desat_24

Ny debattløsning

Glåmdalen har tatt i bruk en ny løsning for debatt og Min Mening på nettet.

Exclamation_desat_24

Når ble Norge en politistat?

De forrige innleggene mine om cannabis har skapt engasjement i en del soner, men det stopper meg ikke fra på poste enda et. Dette gjør jeg fordi denne saken er såpass alvorlig. Ovenfor kan dere ser et sitat fra gjeldende politivedtekter som dere kan lese mer om her. Uansett hva dere måtte finne på å mene om legalisering cannabis så bør alle være enig i at dette er meget drøyt. Skal politiet gå fra å bekjempe kriminalitet til å være meningspoliti?

Exclamation_desat_24

Mettestua - gjenreising

Nå har vi starta gjenreisinga av Mettestua. En tømrer og en lærling har hold på i sju arbeidsdager nå, og jammen går det fremover – eller oppover!

Exclamation_desat_24

Bolyst i Kongsvinger

Det er bare Grue kommune som har økt mer i pris på SFO-tilbudet enn Kongsvinger de siste 4 årene. De borgerlige partiene har helt tydelig ikke prioritert barn, unge og småbarnsfamilier. I Kongsvinger har dessuten 14-dagersgarantien for barnehageplass forsvunnet med de borgerlige i førersetet.

Exclamation_desat_24

Med tvang skal demokratiet temmes!

Ferdinand Finne skrev at «Veien blir til mens man går». Dette ble etter hvert en ledelsesfilosofi hvis formål var at historiske tilbakeblikk ikke lenger viktig, man skal bare se fremover. Kommunereformen minner mye om at “veien blir til mens man går”. De som har forsøkt denne ledelsesfilosofien har fått erfare at det kan gå veldig galt.

Kalender

Dette er distriktets største og beste kalender! Legg inn ditt arrangement – og du får det i tillegg på trykk i Glåmdalen. Frist: kl 12 dagen før trykking.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i morgen, 7. oktober kl. 19.30 til 21.00 Runnihallen, Årnes
Nes innebandyklubb G14 ønsker alle født 2001-2002 velkommen til innebandy trening! Vi trener tre ganger pr. uke. Ta med innesko og gymtøy. Du får låne kølle av oss. Mandag: kl 17.30-19.00 Neshallen på Årnes Onsdag: kl 19.30-21.00 Runnihallen på Å… Les hele

Kampsaker

«Bevarelse av hele Kongsvinger sykehus»

Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

«Er Glomma historieløs for ditt område ?»

Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lesernesglåmdalen

Soner vi anbefaler

  • FotoFlax — Ukentlig fotokonkurranse for Glåmdalens lesere
  • Dyr i drift — Sone for etterlysning av dyr som er forsvunnet eller funnet i glåmdalsregionen og Nes