Lesernesglåmdalen

Velkommen til lesernesglåmdalen.no!

Dette er stedet for deg som er glad i Glåmdal-distriktet – og opptatt av alt det som skjer der.

lesernesglåmdalen.no anbefaler

Mitt Glåmdal er nå Lesernes Glåmdalen

Navneendringen vil ikke ha noe å si for deg som bruker. Alle våre velkjente soner, blogger og kalender er de samme. Endringen gjøres for at du som leser lettere skal kjenne deg igjen i vårt lille Origo-univers. Alle våre soner er nå tilknyttet Glåmdalen med logo, slik at du ikke skal være i tvil om at dette er en av våre offisielle soner.

4714 medlemmer

Se alle

Lesernesglåmdalen er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Jørund H.
2
Et innlegg av Mariann S.
1
Et innlegg av Jan-Tore E.
13
Et innlegg av Elisabeth S. C.
5

Velkommen til lesernesglåmdalen.no!

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i vår region. Klikk her for å opprette din egen sone.

Exclamation_desat_24

Legaliser debatten

Exclamation_desat_24

Legaliser debatten

Exclamation_desat_24

Den viktige kulturen

Kultur er mellommenneskelig aktivitet og produktene av det som skapes av oss mennesker – enten det er til å ta og føle på, som for eksempel håndball og fotball eller det er mindre håndfaste følelser og opplevelser, som for eksempel vår felles historie og lokale kulturminner. Kongsvinger Arbeiderparti mener at begge disse ytterpunktene og alt i mellom, er viktige i vår hverdag, både for enkeltpersoner og for oss alle som en del av fellesskapet. Kultur skaper samhørighet og identitet på alle nivåer – for den enkelte, for byen og for kommunen.

Exclamation_desat_24

Ad vei- og jernbanereformen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Fremskrittspartiet) er en heldig kar. Han reiser rundt i landet å klipper snorer på prosjekter som de rød-grønne har satt igang. Men passer alltid på å avslutte snorklippingstalene med at dersom Fremskrittspartiet hadde kommet til makta tidligere – så ville løsningen vært mye “bedre”.

Exclamation_desat_24

VI diagnostiserte våre dyr med en alvorlig og stigmatiserende sykdom basert kun på en forskrift og publiserte det på internett.

Veterinærinstituttet diagnostiserte våre dyr med en alvorlig og stigmatiserende sykdom basert kun på en forskrift og publiserte det på internett. Etter å ha blitt gjort oppmerksom på feilen ødelegger de driften vår med en totalt 9 måneder lang båndlegging.

Exclamation_desat_24

FrP, Syria og folkeavstemning

2000 syriske flyktninger i 2015.

Exclamation_desat_24

Stix har kommet tilbake :-)

Stix er en 12 år gammel sterilisert hunnkatt, som ble borte fra Sætervegen 30.05.2015, hvor hun har bodd hele livet. Kjennetegn: Hun har et 10 cm hårløst område på halen, med en dusk ytterst. Hun var under medisinering for dette da hun forsvant! Hun er sosial, snill og kosete, og håper hun kun er på vandring i nabolaget. Stix er ID-merket med chip. Ta kontakt om du tror du har sett henne, savner henne masse! Tlf 918 33 017

Exclamation_desat_24

Jernbanereform – uten flertall i befolkningen?

Det skapte reaksjoner i Høyre da NSB ansatte la ut brosjyre på tog med ytringer mot regjeringens planer om ny jernbanereform, og at personale utstyrte seg med «buttons» med samme budskap.

Exclamation_desat_24

Sylta gresskar fra Sø-Disi - - - på lørdagspizzaen!

Lørdag er lik pizza på Sø-Disi. Vi pleier å lage taco-pizza med rester fra fredags-taco’n, og “Three-cheese-pizza” med diverse oster vi har tilgjengelig – ofte blir det både tre og fire ulike på en pizza. Dagens lørdagspizza har en ny vri:

Exclamation_desat_24

Hvor mye mer må det offentlige betale?

Ingen ting er sikrere investering for spekulanter enn offentlige tjenester. Derfor har investorer/ spekulanter vært veldig opptatt av at det offentlige ikke skal eie – men leie eller selge. Mange tidligere offentlige bygg og eiendommer er blitt privatisert siden Norge innførte markedsliberalismen som styringsmodell på begynnelsen av 1980-tallet.

Exclamation_desat_24

Lokal innsats gir global gevinst

Det er få som tviler på om klimaendringene er menneskeskapte eller ikke. Vi ser at været blir villere, våtere og varmere. Polisen smelter, iskanten beveger seg innover, og vi opplever mer ekstremvær. Joda, det er deilig at det blir varmere, men vi vet at varmere vær vil ha katastrofale følger for både matproduksjon og havnivået. Det er ikke til å spøke med, og vi er nødt til å gjøre noe.

Exclamation_desat_24

Fotball VM i Qatar

Fotball VM i Qatar handler om mennesker – for ikke å si medmennesker. Det virker til å være et ikke-tema i FIFA (Fédération Internationale de Football Association), UEFA (Union of European Football Associations) og NFF (Norges Fotballforbund).

Exclamation_desat_24

Hva skal til for å lykkes med integrering i Kongsvinger kommune?

Er det gratis språkopplæring i barnehagen, tilrettelagt norskopplæring i skolen, aktivitetstilbud i SFO, norskopplæring i kombinasjon med arbeidstrening, eller er det noe mer? Og, er ikke integrering noe dypere, noe videre? Er det ikke og å fungere i den praktiske hverdagen i lokalsamfunnet? Og er det ikke det å ha en felles hverdag sammen med norskkulturelle familier i nærområdet?

Exclamation_desat_24

Framtidas fagarbeidere, vi trenger dere!

Hedmark fylke er et av de fylkene som kommer dårligst ut i statistikken når vi ser på andelen som gjennomfører et videregående utdanningsløp. I Hedmark kommer Glåmdalsregionen klart dårligst ut. Takket være fylkestingets og fylkesrådets satsing nettopp på denne utfordringen, ser vi at flere elever gjennomfører skolegangen nå enn tidligere. Og i 2014 fikk Hedmark fylkeskommune skoleprisen for det arbeidet som gjøres for å få flere elever gjennom utdanningsløpet.

Exclamation_desat_24

Svart hannkatt forsvunnet på Magnor

Svart hannkatt på ca.9 måneder er savnet på Magnor.

Kalender

Dette er distriktets største og beste kalender! Legg inn ditt arrangement – og du får det i tillegg på trykk i Glåmdalen. Frist: kl 12 dagen før trykking.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i morgen, 2. juli kl. 11.00 til 16.00 Kulturlåven ved Galleri Lyshuset på Skarnes
Ta med venner og familie og opplev den kinesiske vevkunsten med utsøkte brokader i silke og gull. Den klassiske kinesiske vevstolen er fire meter høy, fem meter lang, med 12000 silketråder i renningen og betjent av to vevere i nært samspill. Kontakt … Les hele

Kampsaker

«Bevarelse av hele Kongsvinger sykehus»

Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

«Er Glomma historieløs for ditt område ?»

Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lesernesglåmdalen

Soner vi anbefaler

  • FotoFlax — Ukentlig fotokonkurranse for Glåmdalens lesere
  • Dyr i drift — Sone for etterlysning av dyr som er forsvunnet eller funnet i glåmdalsregionen og Nes