Lesernesglåmdalen

Velkommen til lesernesglåmdalen.no!

Dette er stedet for deg som er glad i Glåmdal-distriktet – og opptatt av alt det som skjer der.

lesernesglåmdalen.no anbefaler

Mitt Glåmdal er nå Lesernes Glåmdalen

Navneendringen vil ikke ha noe å si for deg som bruker. Alle våre velkjente soner, blogger og kalender er de samme. Endringen gjøres for at du som leser lettere skal kjenne deg igjen i vårt lille Origo-univers. Alle våre soner er nå tilknyttet Glåmdalen med logo, slik at du ikke skal være i tvil om at dette er en av våre offisielle soner.

4714 medlemmer

Se alle

Lesernesglåmdalen er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Nina B.
1

Velkommen til lesernesglåmdalen.no!

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i vår region. Klikk her for å opprette din egen sone.

Exclamation_desat_24

Publisert

MT har holdt oss båndlagt i sju måneder på grunn av en øremidd som det tar 20 dager å få vekk. En artikkel ble publisert 7.7.2015 om saken.

Exclamation_desat_24

Flokken er frigitt

Både besetningen i Trøndelag og vår besetning er nå frie. Vi hadde begge flere 100% negative tester før Veterinærinstituttet plutselig fant på nye regler som utsatte frigjøring fra båndlegging i tre måneder fordi VI ville se om “ting blusset opp”. Ingenting har blusset opp, ingen har hatt saueskabb noen gang, og ingen flere har fått midden Psoroptes ovis. Saken vil få et etterspill i MT og VI, men i det minste er båndleggingene på disse to gårdene over.

Exclamation_desat_24

Savnet katt hvit og orange

Mio7max har nå vært borte i en uke. Han er kastrert og kippet. Neget troskyldig og snill.

Exclamation_desat_24

NRK og lisens

Med jevne mellomrom dukker debatten opp om lisens til NRK igjen – fordi NRK mister markedsandeler. Spørsmålet er: Hvorfor mister NRK markedsandeler?

Exclamation_desat_24

Arbeidslivskriminalitet

Statsminister Erna Solberg (Høyre) og arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Fremskrittspartiet) sier verbalt at de ønsker «en tøffere kamp mot arbeidsmiljøkriminalitet». Denne påstanden hevdes i VG 01.07.2015.

Exclamation_desat_24

Ad statsgjeld

I disse dager er begrepet “statsgjeld” kommet på dagsorden. USA, Hellas, Spania, Italia, England m.fl. topper den statistikken. Statsgjeld – er den enkelte nasjonens gjeld.

Exclamation_desat_24

Kampen fortsetter

Exclamation_desat_24

Kampen fortsetter

Exclamation_desat_24

Legaliser debatten

Exclamation_desat_24

Legaliser debatten

Exclamation_desat_24

Den viktige kulturen

Kultur er mellommenneskelig aktivitet og produktene av det som skapes av oss mennesker – enten det er til å ta og føle på, som for eksempel håndball og fotball eller det er mindre håndfaste følelser og opplevelser, som for eksempel vår felles historie og lokale kulturminner. Kongsvinger Arbeiderparti mener at begge disse ytterpunktene og alt i mellom, er viktige i vår hverdag, både for enkeltpersoner og for oss alle som en del av fellesskapet. Kultur skaper samhørighet og identitet på alle nivåer – for den enkelte, for byen og for kommunen.

Exclamation_desat_24

Ad vei- og jernbanereformen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Fremskrittspartiet) er en heldig kar. Han reiser rundt i landet å klipper snorer på prosjekter som de rød-grønne har satt igang. Men passer alltid på å avslutte snorklippingstalene med at dersom Fremskrittspartiet hadde kommet til makta tidligere – så ville løsningen vært mye “bedre”.

Exclamation_desat_24

VI diagnostiserte våre dyr med en alvorlig og stigmatiserende sykdom basert kun på en forskrift og publiserte det på internett.

Veterinærinstituttet diagnostiserte våre dyr med en alvorlig og stigmatiserende sykdom basert kun på en forskrift og publiserte det på internett. Etter å ha blitt gjort oppmerksom på feilen ødelegger de driften vår med en totalt 9 måneder lang båndlegging.

Exclamation_desat_24

FrP, Syria og folkeavstemning

2000 syriske flyktninger i 2015.

Exclamation_desat_24

Stix har kommet tilbake :-)

Stix er en 12 år gammel sterilisert hunnkatt, som ble borte fra Sætervegen 30.05.2015, hvor hun har bodd hele livet. Kjennetegn: Hun har et 10 cm hårløst område på halen, med en dusk ytterst. Hun var under medisinering for dette da hun forsvant! Hun er sosial, snill og kosete, og håper hun kun er på vandring i nabolaget. Stix er ID-merket med chip. Ta kontakt om du tror du har sett henne, savner henne masse! Tlf 918 33 017

Kalender

Dette er distriktets største og beste kalender! Legg inn ditt arrangement – og du får det i tillegg på trykk i Glåmdalen. Frist: kl 12 dagen før trykking.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i dag, 28. juli kl. 11.00 til 16.00 Kulturlåven ved Galleri Lyshuset på Skarnes
Ta med venner og familie og opplev den kinesiske vevkunsten med utsøkte brokader i silke og gull. Den klassiske kinesiske vevstolen er fire meter høy, fem meter lang, med 12000 silketråder i renningen og betjent av to vevere i nært samspill. Kontakt … Les hele

Kampsaker

«Bevarelse av hele Kongsvinger sykehus»

Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

«Er Glomma historieløs for ditt område ?»

Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lesernesglåmdalen

Soner vi anbefaler

  • FotoFlax — Ukentlig fotokonkurranse for Glåmdalens lesere
  • Dyr i drift — Sone for etterlysning av dyr som er forsvunnet eller funnet i glåmdalsregionen og Nes