Lesernesglåmdalen

Velkommen til lesernesglåmdalen.no!

Dette er stedet for deg som er glad i Glåmdal-distriktet – og opptatt av alt det som skjer der.

lesernesglåmdalen.no anbefaler

Mitt Glåmdal er nå Lesernes Glåmdalen

Navneendringen vil ikke ha noe å si for deg som bruker. Alle våre velkjente soner, blogger og kalender er de samme. Endringen gjøres for at du som leser lettere skal kjenne deg igjen i vårt lille Origo-univers. Alle våre soner er nå tilknyttet Glåmdalen med logo, slik at du ikke skal være i tvil om at dette er en av våre offisielle soner.

4701 medlemmer

Se alle

Lesernesglåmdalen er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Jørund H.
2
Et innlegg av Kristin K. G. Ø.
1
Et innlegg av Jørund H.
4
Et innlegg av Frank R.
1

Velkommen til lesernesglåmdalen.no!

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i vår region. Klikk her for å opprette din egen sone.

Exclamation_desat_24

Negativ kvinnekamp?

Maiken Andreassen skrev en kronikk 20.august som ble publisert på Dagbladets nettsider. Denne handlet om hvordan Radioresepsjonens tre programledere snakket nedlatende om kvinner og kvinnekroppen. Jeg er helt enig med Andreassen at det er viktig å ta tak i urettferdig behandling av kvinner, det er ikke greit å behandle kvinner urettferdig fordi de er kvinner. Det er heller ikke greit å behandle menn urettferdig fordi de er menn.

Exclamation_desat_24

HENGER'N TIL HAGEN

… ER BUTIKKEN VÅR HER PÅ SØ-DISI!

Exclamation_desat_24

Kongsvinger Taekwon-Do klubb starter ny sesong!

Kongsvinger Taekwon-Do klubb starter nå ny sesong. Vi åpner dørene på mandag 25 august og vil holde dem åpne for nybegynnere litt utover høsten.

Exclamation_desat_24

Søndagsåpne butikker mv

Venstres Stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn lever i den troen at spørsmålet om man er for, eller imot, søndagsåpne butikker handler om «konkurranse og bunnlinjen» til de store matvarekjedene. I Ytring// NRK skriver Rotevatn om “kapitalister mot konkurranse” (http://www.nrk.no/ytring/kapitalistar-mot-konkurranse-1.11893431). Det handler ikke om «konkurranse», men om «lønn og bunnlinjen» slik jeg ser det. En sak som er initiert av kapitalkreftene.

Exclamation_desat_24

Kjøper seg popularitet på uredelig vis?

Kjøpe seg popularitet på uredelig vis?

Exclamation_desat_24

Zmapp: Ebola-smittet amerikaner kurert etter mirakelkur

Kent Brantly er tilsynelatende kurert etter å ha blitt smittet av Ebola i Liberia tidligere i år. Den amerikanske legen jobbet med å behandle lokale ofre for viruset, da han selv ble smittet. Ifølge veldedighetsorganisasjonen Samaritan’s Purse, som han jobbet for i Liberia, er Brantly nå i godt slag og blir sendt hjem fra sykehuset torsdag.

Exclamation_desat_24

Kamera på Stangnes og Vestmarka?

Ser det har dukket opp et kamera på Stangnes og et på Vestmarka denne uken. Er det noen som vet hva det er?

Exclamation_desat_24

Samson er forsvunnet

Har noen sett Samson? Han ble borte fra Skarnes videregående skole i slutten av juni. Han er en stor, kastrert og chippet hannkatt. Han er en omplassert katt og er veldig sky. Samson har nylig opererte øyne, derfor ser han litt «olm» ut på bildet. Ifølge eieren kan Samson gå langt, og det er mulig han kan ha gått mot Oppstad eller UIlern. Har du sett ham? Ta kontakt på telefon 416 95 885 eller på epost: eli.kro@hotmail.com.

Exclamation_desat_24

Laksefisker

Steinar Bjørneseth fra Åsnes slo til igjen med denne laksen på 11,1 kg. Den ble tatt på sluk i Namsen, 02.08.14.

Exclamation_desat_24

Konflikten mellom lærerne og Kommunenes sentralforbund (KS)

Fremskrittspartiet og Høyre har programfestet at arbeidstakernes medbestemmelsesrettigheter skal bygges ned. Det er en kjent sak.

Exclamation_desat_24

Vekk med unødvendige forbud

Listen over forbud som Fremskrittspartiet ville fjerne før valget er fortsatt lang. I valgkampinnspurten blinket Fremskrittspartiet ut 30 forbud som burde strykes. Nå er partiet i regjering, men brorparten av forbudene består. Til nå er det bare forbudet mot ståhjulinger og produktplassering som er fjernet. Arbeidet med å oppheve flere andre forbud er godt i gang, men utfallet er i mange tilfeller ikke gitt.

At det ikke er tillatt å ha lakrispiper synlige til salgs i butikkene, er noe mange i Fremskrittspartiet har harselert over. Og nå kan godteriet snart løftes opp av skuffen. Ifølge Frp akter Helse- og omsorgsdepartementet å innta dette i et høringsnotat som også skal omfatte tilsynsordningen for tobakkssalg. Da tobakksskadeloven ble revidert i forrige periode, kom det med en kommunal bevillingsordning for tobakkssalg som regjeringspartiene har motsatt seg og utsatt. Deres forslag til ny ordning skal ut på høring i månedsskiftet august/september.

Exclamation_desat_24

Dyr og følelser

Jeg leser i Glåmdalen 31.juli at det fortsatt er folk som henger igjen i den tro at dyr kun har instinkter, ingen følelser og intet intellekt. Den forskningen som sa dette, var foreldet allerede på 1970-tallet. Nå vet man at dyr helt ned til salamander deler det som kan kalles “lillehjernen” eller “gammelhjernen”. Der ligger alt av følelser, drivkraft for livet og til og med den delen av hjernen som vi benytter når vi hengir oss til religiøse skikker. (“Oss” og " henspiller her på mennesker).

Exclamation_desat_24

Høyre og Venstre forteller bare halve fakta

Dagsavisen 30.07. har et hovedoppslag hvor Høyre og Venstre langer ut mot LO, med påstand om at LO stenger døra for unge arbeidstakere.

Exclamation_desat_24

Katt savnet Grinder i Solør.

Rødspraglet hannkatt forsvunnet hjemmefra på Grinder/Hveberg ca 23. juli.

Exclamation_desat_24

Flytoget kan bli solgt – fornuftsbasert eller dumt?

Flytoget kan bli solgt. Så langt har bare utenlandske selskaper meldt seg interessert i følge Næringsminister Monica Mæland (Høyre) og flytogsjef Linda Bernander Silseth.

Kalender

Dette er distriktets største og beste kalender! Legg inn ditt arrangement – og du får det i tillegg på trykk i Glåmdalen. Frist: kl 12 dagen før trykking.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

søndag 31. august kl. 15.00 Lundersæter Samfunnshus
Person_gray
Gamle matretter på Lundersæter Samfunnshus Meny: Flesk og duppe. Dessert Fromasj og kaffe Barnemeny: Pølse m/mos – is.

Kampsaker

«Bevarelse av hele Kongsvinger sykehus»

Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

«Er Glomma historieløs for ditt område ?»

Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lesernesglåmdalen

Soner vi anbefaler

  • FotoFlax — Ukentlig fotokonkurranse for Glåmdalens lesere
  • Dyr i drift — Sone for etterlysning av dyr som er forsvunnet eller funnet i glåmdalsregionen og Nes