Lesernesglåmdalen

Velkommen til lesernesglåmdalen.no!

Dette er stedet for deg som er glad i Glåmdal-distriktet – og opptatt av alt det som skjer der.

lesernesglåmdalen.no anbefaler

Mitt Glåmdal er nå Lesernes Glåmdalen

Navneendringen vil ikke ha noe å si for deg som bruker. Alle våre velkjente soner, blogger og kalender er de samme. Endringen gjøres for at du som leser lettere skal kjenne deg igjen i vårt lille Origo-univers. Alle våre soner er nå tilknyttet Glåmdalen med logo, slik at du ikke skal være i tvil om at dette er en av våre offisielle soner.

4726 medlemmer

Se alle

Lesernesglåmdalen er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av John R.
8
Et innlegg av Jørund H.
2
Et innlegg av Frank R.
8

Velkommen til lesernesglåmdalen.no!

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i vår region. Klikk her for å opprette din egen sone.

Exclamation_desat_24

Ytringsfrihet, shmytringsfrihet …

«Vi har Hadelands-drapene, drapet på Benjamin Hermansen og selvsagt 22. juli-terroren. Likevel, når det gjelder forsøk på å kneble ytringsfriheten gjennom virkemidler som det vi nå ser et eksempel på overfor Max Hermansen, bør norsk presse ta innover seg hvem som er de egentlige pøblene.», sa Carl I Hagen til Nettavisen 22.februar.

Exclamation_desat_24

Twenty-eight down, seven to go...

I vinterferien ble det tid til et par halve arbeidsdager i skogen. Det gjorde susen, gitt! Nå har vi barka 28 lange og korte stokker, og har bare (?) sju lange igjen.

Exclamation_desat_24

Få bedre økonomi med takstmannen

Å få en bedre økonomi er noe som de aller fleste av oss har et klart mål om, og faktisk er det mye enklere å skaffe seg økonomisk handlerom enn hva man skulle tro.

Exclamation_desat_24

Få bedre økonomi med takstmannen

Å få en bedre økonomi er noe som de aller fleste av oss har et klart mål om, og faktisk er det mye enklere å skaffe seg økonomisk handlerom enn hva man skulle tro.

Exclamation_desat_24

Midlertidige jobber

Det kan virke som om enkelte studenter tror at man må gjennomføre Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringens forslag til midlertidige ansettelser for at studenter skal få seg jobber ved siden av studier. Det er feil.

Exclamation_desat_24

Fremskrittspartiet og Høyres prosjekt?

Fremskrittspartiets og Høyres store prosjekt synes å være:

Exclamation_desat_24

Stirrer på mobilen fra morgen til kveld

Da foreldrene våre vokste opp fantes det ingen mobiltelefoner. Man kunne definitivt ikke surfe på mobilen eller spille spill på de første telefonene. I 1986 åpnet NMT 900, et nordisk prosjekt med dekning i Norge, Danmark, Finland og Sverige. Utviklingen gikk raskt fremover, men det var begrenset til telefonsamtaler og man kunne ikke engang sende SMS med NMT-nettet i Norge.

Exclamation_desat_24

Sort og hvit kastrert hannkatt funnet(Kongsvinger)

En sort kastrert hannkatt, med hvite tegninger. Delvis langhåret, sort pels, men lysere under-pels. Alle 4 poter er hvite, men høyre bakben har mer hvitt. Voksen katt, meget tam og folkekjær.

Exclamation_desat_24

Tenker du over hva slags arbeidsmiljø andre kan ha?

Når du reiser på ferie til Syden – tenker du på hvordan arbeidsmiljøet er til de som befordrer deg, eller for de tar hånd om deg? Alt for at «du skal reise billig». Tenker du på sikkerhet, og hvordan du føler deg etter tilsvarende lange vakter?

Exclamation_desat_24

Venstre tar Norge enda lengre til høyre?

Kristelig Folkeparti ser at rollen som støtteparti for Fremskrittsparti-/ Høyre-regjeringen har en svært høy pris, og vurderer for tiden hele samarbeidsavtalen om vi skal tro det som står i media. Dersom Kristelig Folkeparti trekker seg ut, står vi i fare at landet trekker enda lengre til høyre i det politiske landskapet. I mange saker står Venstre som kjent langt til høyre for Fremskrittspartiet – eksempelvis i synet på arbeidslivspolitikken og fagforeningsknusing!

Exclamation_desat_24

Norge og Albania - De siste sosialiststatene i Europa

Norge er ikke et liberalt demokrati, men blant de siste stedene i verden der sosialismen hersker. I Europa er vi nå i særklasse verst sammen med Albania.

Exclamation_desat_24

Appell ad Arbeidsmiljøloven

Appell 28_01_2015 – Otta.

Exclamation_desat_24

Arbeidsmiljøloven blir bedre for alle

Dagens Arbeidsmiljø er fleksibel og med de endringer som nå vedtas blir loven enda mer fleksibel. Det er en fordel for arbeidstakere og arbeidsgivere at forholdene legges til rette for mer fleksibel bruk av bemanning når det er behov for det. Fra før av jobbes det mye på lørdager uten at det har utløst behov for åpne barnehager på lørdager for arbeidernes unger. Om det nå skulle bli behov for åpne barnehager på lørdager og søndager, hva så? Skapes det behov for flere til å jobbe i både barnehager og butikker så er det en vinn-vinn situasjon for arbeidstagere. Både ved å få mer personlig frihet ved å kunne handle når de vil samt at fler arbeidsplasser skapes. Vikarbyråene har poppet opp som arbeidsformidlinger over det ganske land. I dag har vikarbyråene en stor markedsandel av arbeidsmarkedet på Romerike. Jeg mener at en enda mer fleksibel AML vil bidra til at det blir lettere for arbeidsgivere å kunne ansatte arbeidsfolk når AML blir mer fleksibel. således vil arbeidere lettere kunne få fleksible arbeidsforhold direkte med bedriftene og således kunne unngå vikarbyråene. Når antall arbeidstimer for året ikke skal økes, så er det ingen øket arbeidsbelastning noen skal bli utsatt for. At kunder og arbeidstagere får mer valgfrihet er til det gode. Som Fremskrittspartipolitiker vil jeg ikke tilbake til lørdagsstengte butikker og NRK-monopol. Vil du?
Exclamation_desat_24

Jämthund savnet på Disenå

Rapp, en stor jämthund hann på 5 år, forsvant fra Klomvegen på Disenå søndag 25. januar litt før 17:00. Han har på seg blått og svart halsbånd (halvstrup) og en oransje langline (15-20m). Dro opp i skogen mot Nes i Akershus. Han er snill og glad i mennesker.

Exclamation_desat_24

AP med jerngrep om landet

Selv om de har mistet regjeringsmakten så har Arbeiderpartiet fortsatt jerngrep om landet. Stadig flere støtter dette partiet på meningsmålingene selv om de har skapt de fleste av problemene som vi har her i landet.

Kalender

Dette er distriktets største og beste kalender! Legg inn ditt arrangement – og du får det i tillegg på trykk i Glåmdalen. Frist: kl 12 dagen før trykking.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i dag, 1. mars kl. 17.00 Sand pinsemenighet
Det blir møte søndag 1.03. kl.17.00.Kåre og Lena Johnsen fra Countryteam Johnsen, Sverige taler og synger. Salg av countyreffekter. Opptak. Merk tidspunkt Velkommen

Kampsaker

«Bevarelse av hele Kongsvinger sykehus»

Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

«Er Glomma historieløs for ditt område ?»

Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lesernesglåmdalen

Soner vi anbefaler

  • FotoFlax — Ukentlig fotokonkurranse for Glåmdalens lesere
  • Dyr i drift — Sone for etterlysning av dyr som er forsvunnet eller funnet i glåmdalsregionen og Nes