Lesernesglåmdalen

Velkommen til lesernesglåmdalen.no!

Dette er stedet for deg som er glad i Glåmdal-distriktet – og opptatt av alt det som skjer der.

lesernesglåmdalen.no anbefaler

Mitt Glåmdal er nå Lesernes Glåmdalen

Navneendringen vil ikke ha noe å si for deg som bruker. Alle våre velkjente soner, blogger og kalender er de samme. Endringen gjøres for at du som leser lettere skal kjenne deg igjen i vårt lille Origo-univers. Alle våre soner er nå tilknyttet Glåmdalen med logo, slik at du ikke skal være i tvil om at dette er en av våre offisielle soner.

4716 medlemmer

Se alle

Lesernesglåmdalen er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Jan-Tore E.
16
Et innlegg av Nina B.
1
Et innlegg av Cathrine G.-D.
1

Velkommen til lesernesglåmdalen.no!

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i vår region. Klikk her for å opprette din egen sone.

Exclamation_desat_24

Skift og turnus: – når den politiske staten motarbeider staten

Skift og turnusarbeid ble gjenstand for grundig gjennomgang da Arbeidsmiljøloven ble utformet i 1977. Bak de enkelte lovparagrafene lå det metervis med forskning og dokumentasjon på hvilke ulemper og helserisiko det er forbundet med å jobbe skift og turnusarbeid. Siden den gang er det kommet enda mer forskning, som heller forsterker tidligere forskning enn å svekke den.

Exclamation_desat_24

Har noen sett Vera?

Vera har vært savnet siden i sommer, da hun sannsynligvis forlot fosterhjemmet hos meg på grunn av at ungene hennes hadde blitt store, og hun trives ikke så godt med mange katter rundt seg.

Exclamation_desat_24

Pia savnes

Pia ble borte fra Bogeråsen lørdag 31 oktober.

Exclamation_desat_24

Så var det jul igjen!

Og vi har et julemarked i år. Vi ønsker alle hjertlig velkommen til oss den 29 november 2015.

Exclamation_desat_24

Jeg vil drive politikk for å irritere folk

“Jeg er nesten litt fascinert over at det fortsatt finnes partier i Norge som ser ut til å gjøre alt de kan for å gjøre livet litt ekstra surt for folk”, sa Siv Jensen i dag. Samtidig som hun sa hun var skuffet over Arbeiderpartiet som kun driver “symbolpolitikk”.

Exclamation_desat_24

Demokrati – eller konsulentdemokrati?

Hvem skal definere samfunnet, og samfunnets utvikling? Demokratisk valgte politikere og deres ideologiske ståsted og det offentlige byråkratiet, eller pr- og konsulentbyråer?

Exclamation_desat_24

Kommunesammenslåing og kompetanse m.v.

Kommunesammenslåing er en av Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringens viktige saker i denne valgperioden. Det borgerne inviteres til å ta stilling til, er et EU-initiert forslag, og hvor regjeringen bruker et negativt resultat fra Danmark som modell for gjennomføringen i Norge. Regjeringens tre viktigste argumenter for å gjennomføre reformen i Norge er: Vi skal få «et sterkt lokaldemokrati», kommunene skal bli mer «robuste», og sammenslåing er nødvendig for at kommunene skal tilegne seg «nødvendig kompetanse».

Exclamation_desat_24

Savner noen denne katten?

Katten har holdt til hos oss i Bruvoll i Nord-Odal siden tidlig i september. Den har også litt hvitt på bakpotene. Tlf 911 22 714 eller 411 47 510.

Exclamation_desat_24

Danspartner sökes !!

Hei! under festen i glommengata den 17/10 dansade med en väldig god dansare :) Veronica!!! men du försvann innan jeg han veta mer om deg :( önskar komma i kontakt med deg i gen :) er det noe som vet vem Veronica er?? du var med en kompis som kom på sluten, ta gerna kontakt!! vil dansa vidare ;)

Exclamation_desat_24

Hannkatt funnet!

Hannkatt funnet ved Myrvoldheimen/Solør Montessori. Kontakt 91848362

Exclamation_desat_24

MISSING!

6 år gammel Maine Coon dame, som lyder navnet FRØKEN, ble borte fra Langeland 8.oktober. Har lett i områdene Vangen, Langeland, Skriverskogen, Øverebyen, Midtbyen og Tråstad uten resultat. Så nå håper jeg at noen der ute kan ha sett henne!?! Hun er dypt savnet, så vær vennlig å del. Oppklarende tips vil bli belønnet! Jeg treffes på telefon 91680056.

Exclamation_desat_24

"Pompel" er savnet siden søndag 4.oktober

Grå langhåret med skipsklør ,kastrert hannkatt 4år ,han er veldig sosial, pratsom og veldig personlighet . Vart borte Snekkermoen / Slobrua (Skarnes ) . Vi har vært over alt og etter tips på hvor han har blitt sett men uten resultat. Siste antagelse er at han er sett ved Esso Skarnes i dag 11.oktober ved 05 tiden ,men uten resultat for oss!

Exclamation_desat_24

Kommunal gjeld og velferd

Kommunegjelden i Norge er blitt ganske formidabel. I 2013 ble det opplyst at den lå på 350 milliarder kroner. Det tilsvarer en gjelde på om lag 70 000 kroner pr innbygger.

Exclamation_desat_24

Hvem eier meg?

Liten grå pus med sele har slått seg til hos oss på Sander. Veldig kjælen.

Exclamation_desat_24

Pusur savnet fra Gulli Gård !

To år gammel kastrert hannkatt savnet fra Gulli Gård, Aasum- Svartfossen..

Kalender

Dette er distriktets største og beste kalender! Legg inn ditt arrangement – og du får det i tillegg på trykk i Glåmdalen. Frist: kl 12 dagen før trykking.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i dag, 25. november kl. 19.00 Eidskog bibliotek
Skål for livet! er en inspirerende, morsom og meningsfull konsert. Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik har fått flotte kritikker for sin visekunst og musikalitet, både for tekstene, musikken og framføringen. Begge er kjent fra NRK.

Kampsaker

«Bevarelse av hele Kongsvinger sykehus»

Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

«Er Glomma historieløs for ditt område ?»

Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lesernesglåmdalen

Soner vi anbefaler

  • FotoFlax — Ukentlig fotokonkurranse for Glåmdalens lesere
  • Dyr i drift — Sone for etterlysning av dyr som er forsvunnet eller funnet i glåmdalsregionen og Nes