Lesernesglåmdalen

Velkommen til lesernesglåmdalen.no!

Dette er stedet for deg som er glad i Glåmdal-distriktet – og opptatt av alt det som skjer der.

lesernesglåmdalen.no anbefaler

Mitt Glåmdal er nå Lesernes Glåmdalen

Navneendringen vil ikke ha noe å si for deg som bruker. Alle våre velkjente soner, blogger og kalender er de samme. Endringen gjøres for at du som leser lettere skal kjenne deg igjen i vårt lille Origo-univers. Alle våre soner er nå tilknyttet Glåmdalen med logo, slik at du ikke skal være i tvil om at dette er en av våre offisielle soner.

4730 medlemmer

Se alle

Lesernesglåmdalen er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Jan-Tore E.
9
Et innlegg av Martin O.
1
Et innlegg av Silje P.
1
Et innlegg av Jørund H.
2

Velkommen til lesernesglåmdalen.no!

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i vår region. Klikk her for å opprette din egen sone.

Exclamation_desat_24

Hannkatt har holdt til på Haga i Nes siden jul

Er det noen som kjenner denne katten? Han dukket opp på Haga ved juletider 2014, og var veldig sulten. Vi ønsker å vite om han har et hjem et sted. Han er tam, korthåret, gråspraglete med noen hvite tegninger. Han har ekstra klør på framlabbene. Han er en ukastrert hannkatt. Ta kontakt med Dyrebeskyttelsen på post@dbhedmark.no eller tlf 918 33 017.

Exclamation_desat_24

Amsterdam - Ein liberal fristad for homofile

Exclamation_desat_24

AML og skremsel

I valgkampen mente Høyre at Arbeiderpartiet drev skremselspropaganda da vi advarte mot at en stemme til de borgerlige var en stemme til en rasering av arbeidsmiljøloven slik vi kjenner den. I dag kommer flertallet på Stortinget til å stemme for store endringer i nettopp denne loven. Endringer som vil føre med seg flere midlertidige kontrakter, mer søndagsjobbing og mer pålagt overtidsarbeid. De stemmer samtidig mot et trygt og forutsigbart arbeidsmiljø, og pakker det inn med lovnader om at flere vil komme i arbeid.

Exclamation_desat_24

Norsk Tipping og spel

Exclamation_desat_24

Dansker opplever økt spilleproblemer

Casinospill har raskt blitt populært i Danmark og gjort hverdagen til mange dansker mer spennende. Men gamblingspill har brakt med seg spilleproblemer og dette har dessuten økt i de siste årene.

Exclamation_desat_24

Endelig kommer en forbedret Arbeidsmiljølov

Regjeringen og sammarbeidspartiene er enige om at fast arbeid skal være hovedregelen, men det skal gis generell adgang til midlertidig ansettelser. Adgangen til dette blir redusert fra fire til tre år i forhold til hva som var i det opprinnelige forslaget. Avtalen åpner videre for ti timers arbeidssager etter individuelle avtaler. Den øvre grensen for mye du kan jobbe i løpet av en enkelt uke, begrenses til 50 timer. En gjennomsnittsberegning over en periode på åtte uker skal sikre at dagens rammer for månedsbasis og årsbasis holdes uendret. De er også enige om tiltak som skal styrke varslernes situasjon på en rekke arbeidsplasser. I tillegg innebærer avtalen at ingen bedrifter kan ha lavere bedriftsintern øvre aldersgrense enn 70 år. 70-årsgrensen for oppsigelse etter arbeidsmiljøloven heves til 72 år.

Exclamation_desat_24

Arbeidstakere og trygdede betaler prisen

Det spiller ingen rolle hvem som styrer, var det mange arbeidstakere og trygdede som sa foran Stortingsvalget i 2013 – og en del av de stemte på de arbeidstaker-/ trygdefiendtlige partiene Fremskrittspartiet, Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti.

Exclamation_desat_24

Nei til amerikaniseringen av Norge

Hvorfor er det slik at vi alltid skal gjør alt som amerikanerne gjør? Vi deltar i kriger, vi hører på den samme musikken og ser de samme filmene. Den amerikanske kulturen tar så stor plass at den ødelegger for alle andre kulturelle uttrykk.

Exclamation_desat_24

Norwegian - internasjonalt symbol på fagforeningsknusing?

Skatteplanlegging, fagforeningsknusing og sosial dumping satt i system??? Er det akkurat det Bjørn Kjos og Norwegian skal være sitt varemerke?

Exclamation_desat_24

Ambassaden i Roma spolerte ferien!

Hvert år sponser vi skattebetalere de norske ambassadene med enorme summer. Hvorfor skal vi da akseptere elendig service og saksbehandlingsfeil?

Exclamation_desat_24

Ytringsfrihet, shmytringsfrihet …

«Vi har Hadelands-drapene, drapet på Benjamin Hermansen og selvsagt 22. juli-terroren. Likevel, når det gjelder forsøk på å kneble ytringsfriheten gjennom virkemidler som det vi nå ser et eksempel på overfor Max Hermansen, bør norsk presse ta innover seg hvem som er de egentlige pøblene.», sa Carl I Hagen til Nettavisen 22.februar.

Exclamation_desat_24

Twenty-eight down, seven to go...

I vinterferien ble det tid til et par halve arbeidsdager i skogen. Det gjorde susen, gitt! Nå har vi barka 28 lange og korte stokker, og har bare (?) sju lange igjen.

Exclamation_desat_24

Få bedre økonomi med takstmannen

Å få en bedre økonomi er noe som de aller fleste av oss har et klart mål om, og faktisk er det mye enklere å skaffe seg økonomisk handlerom enn hva man skulle tro.

Exclamation_desat_24

Få bedre økonomi med takstmannen

Å få en bedre økonomi er noe som de aller fleste av oss har et klart mål om, og faktisk er det mye enklere å skaffe seg økonomisk handlerom enn hva man skulle tro.

Exclamation_desat_24

Midlertidige jobber

Det kan virke som om enkelte studenter tror at man må gjennomføre Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringens forslag til midlertidige ansettelser for at studenter skal få seg jobber ved siden av studier. Det er feil.

Kalender

Dette er distriktets største og beste kalender! Legg inn ditt arrangement – og du får det i tillegg på trykk i Glåmdalen. Frist: kl 12 dagen før trykking.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

torsdag 2. april kl. 12.00 til 16.00 Stirling Station
Tradisjonen tro er det Åpen Gård Arrangement på Stirling Station på helligdagene (røde dager) i påsken; torsdag og fredag pluss søndag og mandag (lørdag stengt). Gården har rundt 50 dyr og fugler og nå på våren er det ekstra spennende med klekking a… Les hele

Pågår for tiden

Kampsaker

«Bevarelse av hele Kongsvinger sykehus»

Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

«Er Glomma historieløs for ditt område ?»

Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lesernesglåmdalen

Soner vi anbefaler

  • FotoFlax — Ukentlig fotokonkurranse for Glåmdalens lesere
  • Dyr i drift — Sone for etterlysning av dyr som er forsvunnet eller funnet i glåmdalsregionen og Nes