Lesernesglåmdalen

Velkommen til lesernesglåmdalen.no!

Dette er stedet for deg som er glad i Glåmdal-distriktet – og opptatt av alt det som skjer der.

lesernesglåmdalen.no anbefaler

Mitt Glåmdal er nå Lesernes Glåmdalen

Navneendringen vil ikke ha noe å si for deg som bruker. Alle våre velkjente soner, blogger og kalender er de samme. Endringen gjøres for at du som leser lettere skal kjenne deg igjen i vårt lille Origo-univers. Alle våre soner er nå tilknyttet Glåmdalen med logo, slik at du ikke skal være i tvil om at dette er en av våre offisielle soner.

4725 medlemmer

Se alle

Lesernesglåmdalen er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Frank R.
7
Et innlegg av Kyrre S.
4
Et innlegg av Jørund H.
2
Et innlegg av Elisabeth S. C.
1

Velkommen til lesernesglåmdalen.no!

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i vår region. Klikk her for å opprette din egen sone.

Exclamation_desat_24

Tenker du over hva slags arbeidsmiljø andre kan ha?

Når du reiser på ferie til Syden – tenker du på hvordan arbeidsmiljøet er til de som befordrer deg, eller for de tar hånd om deg? Alt for at «du skal reise billig». Tenker du på sikkerhet, og hvordan du føler deg etter tilsvarende lange vakter?

Exclamation_desat_24

Venstre tar Norge enda lengre til høyre?

Kristelig Folkeparti ser at rollen som støtteparti for Fremskrittsparti-/ Høyre-regjeringen har en svært høy pris, og vurderer for tiden hele samarbeidsavtalen om vi skal tro det som står i media. Dersom Kristelig Folkeparti trekker seg ut, står vi i fare at landet trekker enda lengre til høyre i det politiske landskapet. I mange saker står Venstre som kjent langt til høyre for Fremskrittspartiet – eksempelvis i synet på arbeidslivspolitikken og fagforeningsknusing!

Exclamation_desat_24

Norge og Albania - De siste sosialiststatene i Europa

Norge er ikke et liberalt demokrati, men blant de siste stedene i verden der sosialismen hersker. I Europa er vi nå i særklasse verst sammen med Albania.

Exclamation_desat_24

Appell ad Arbeidsmiljøloven

Appell 28_01_2015 – Otta.

Exclamation_desat_24

Arbeidsmiljøloven blir bedre for alle

Dagens Arbeidsmiljø er fleksibel og med de endringer som nå vedtas blir loven enda mer fleksibel. Det er en fordel for arbeidstakere og arbeidsgivere at forholdene legges til rette for mer fleksibel bruk av bemanning når det er behov for det. Fra før av jobbes det mye på lørdager uten at det har utløst behov for åpne barnehager på lørdager for arbeidernes unger. Om det nå skulle bli behov for åpne barnehager på lørdager og søndager, hva så? Skapes det behov for flere til å jobbe i både barnehager og butikker så er det en vinn-vinn situasjon for arbeidstagere. Både ved å få mer personlig frihet ved å kunne handle når de vil samt at fler arbeidsplasser skapes. Vikarbyråene har poppet opp som arbeidsformidlinger over det ganske land. I dag har vikarbyråene en stor markedsandel av arbeidsmarkedet på Romerike. Jeg mener at en enda mer fleksibel AML vil bidra til at det blir lettere for arbeidsgivere å kunne ansatte arbeidsfolk når AML blir mer fleksibel. således vil arbeidere lettere kunne få fleksible arbeidsforhold direkte med bedriftene og således kunne unngå vikarbyråene. Når antall arbeidstimer for året ikke skal økes, så er det ingen øket arbeidsbelastning noen skal bli utsatt for. At kunder og arbeidstagere får mer valgfrihet er til det gode. Som Fremskrittspartipolitiker vil jeg ikke tilbake til lørdagsstengte butikker og NRK-monopol. Vil du?
Exclamation_desat_24

Jämthund savnet på Disenå

Rapp, en stor jämthund hann på 5 år, forsvant fra Klomvegen på Disenå søndag 25. januar litt før 17:00. Han har på seg blått og svart halsbånd (halvstrup) og en oransje langline (15-20m). Dro opp i skogen mot Nes i Akershus. Han er snill og glad i mennesker.

Exclamation_desat_24

AP med jerngrep om landet

Selv om de har mistet regjeringsmakten så har Arbeiderpartiet fortsatt jerngrep om landet. Stadig flere støtter dette partiet på meningsmålingene selv om de har skapt de fleste av problemene som vi har her i landet.

Exclamation_desat_24

Amund-løpet samlet gamle helter

Exclamation_desat_24

Proffboksing og MMA

Den blåblå regjeringa ønsker proffboksing velkommen med åpne armer, og med flertallsvedtaket i Stortinget fikk FrP enda en seier.

Exclamation_desat_24

NRK programmet "Debatt"

Politiske debatter har dessverre blitt mer et “idolprogram” enn realitetsorientert opplysende debattprogram. Generelt utarter programmene seg slik: To parter settes opp mot hverandre – hvor målet synes å være at den som har den morsomste/ mest treffende replikken blir stående som en slags «vinner» av debatten. Det eneste som snart mangler i slike programmer, er avstemningsknappen på hvilken debattant som er mest underholdende, og at folk skal ringe inn og stemme på hvem som var «best» i debatten, med distraherende dansere i bakgrunn.

Exclamation_desat_24

Kaosregjeringa

Leger skal kunne reservere seg mot å henvise til abort, snakke om mulighetene ved et uønsket svangerskap, og å fortelle den gravide hvor langt hun er på vei.

Exclamation_desat_24

Barking av erstatningsvirke

Det er en helt vanlig onsdag, tidlig i januar. Vi er i skogen. Like før jul har SB-skog høggi tømmer for oss. Både slip, plank og ikke minst erstatningsvirke til Kjellerbua. Sola titter frem over tretoppene. Skogen er stille, og stokkene har fått et lag med snø over seg. Vi har vært oppi her etter snøfallet og brøyta, slik at tømmerbilen kommer til for å laste og kjøre tømmeret ut av skogen.

Exclamation_desat_24

Ytringsfrihet og krenkelse

Ser at det nå kommer en del innlegg der debattanten mener at “ondsinnet” omtale av Jesus eller andre religiøse skikkelser eller religioner er krenkende.

Exclamation_desat_24

Charlottenberg stasjon

Charlottenberg stasjon tas med her som avslutning på Grensebanen, forlengelsen av Kongsvingerbanen mot Sverige. Dette er imidlertid litt misvisende rent trafikkmessig: På norsk side er det ikke anledning til å gå på og av toget mellom Kongsvinger og grensen. Derimot driver Svenska Tågkompaniet lokaltrafikk mellom Kongsvinger og Karlstad, og SJs tog mellom Oslo og Stockholm stopper her.

Exclamation_desat_24

Hvordan bygge nye kommuner?

Det å bygge en kommune, kan sammenlignes med når man planlegger å bygge et hus. Et hus trenger en grunnmur, et hus og et innhold.

Kalender

Dette er distriktets største og beste kalender! Legg inn ditt arrangement – og du får det i tillegg på trykk i Glåmdalen. Frist: kl 12 dagen før trykking.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i dag, 1. februar kl. 18.00 Vinger kirke, Kongsvinger
Økumenisk gudstjeneste sammen med alle menigheter/kirker i Kongsvinger!!

Kampsaker

«Bevarelse av hele Kongsvinger sykehus»

Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

«Er Glomma historieløs for ditt område ?»

Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lesernesglåmdalen

Soner vi anbefaler

  • FotoFlax — Ukentlig fotokonkurranse for Glåmdalens lesere
  • Dyr i drift — Sone for etterlysning av dyr som er forsvunnet eller funnet i glåmdalsregionen og Nes