Lesernesglåmdalen

Velkommen til lesernesglåmdalen.no!

Dette er stedet for deg som er glad i Glåmdal-distriktet – og opptatt av alt det som skjer der.

lesernesglåmdalen.no anbefaler

Mitt Glåmdal er nå Lesernes Glåmdalen

Navneendringen vil ikke ha noe å si for deg som bruker. Alle våre velkjente soner, blogger og kalender er de samme. Endringen gjøres for at du som leser lettere skal kjenne deg igjen i vårt lille Origo-univers. Alle våre soner er nå tilknyttet Glåmdalen med logo, slik at du ikke skal være i tvil om at dette er en av våre offisielle soner.

4720 medlemmer

Se alle

Lesernesglåmdalen er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av SMÅBRUKER G.
13
Et innlegg av Jørund H.
8
Et innlegg av Cathrine G.-D.
2
Et innlegg av Jørund H.
1

Velkommen til lesernesglåmdalen.no!

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i vår region. Klikk her for å opprette din egen sone.

Exclamation_desat_24

Har noen sett Mitza?

Da er Mischa endelig kommet til rette

Exclamation_desat_24

Arbeidslivets fremtid - en debatt vi må ta

Hva slags arbeidsliv og arbeidslivspolitikk skal Norge ha, er en debatt som må tas. Det handler om fordelingspolitikk, demokrati, og norske arbeidstakeres interesser. Tall viser at sysselsettingsveksten i Norge har vært på 104 000 flere arbeidstakere siden 2008. I samme periode er det om lag 127 000 utenlandske arbeidstakere som har fått jobb i Norge. Selv om arbeidsledigheten i Norge er lav, taper norske arbeidstakere i konkurransen med utenlandske arbeidstakere.

Exclamation_desat_24

To sorte hunnkatter

To sorte hunnkatter tatt inn i fosterhjem hos Dyrebeskyttelsen Norge Hedmark. Har holdt til på Hovelsåsen i Åsnes.

Exclamation_desat_24

Tigret hannkatt funnet Arneberg

Skipskatt, var ukastrert da han ble tatt inn av Dyrebeskyttelsen Norge Hedmark. Gått ute siden i starten av august, tatt inn rundt slutten av august.

Exclamation_desat_24

Noen som kjenner denne hannkatten på Roverud?

Denne katten holder til i Vepsvn natt og dag. Han dukket opp for 2-3 mnd siden. Noen som kjenner til han? Han er korthåret lys cremefarget (svak rødbrun) med et stort hvitt felt i brystet oppover haken og rundt munnen. Han har litt hvitt på begge sider av nesen – på høyre side helt opp til under øyet. Hvite poter foran og hvite sokker bak. Er trolig en ung katt, og ikke kastrert. For info om katten, vennligst kontakt Dyrebeskyttelsen Norge Hedmark, post@dbhedmark.no eller tlf 918 33 017.

Exclamation_desat_24

Bymesterskap i sjakk 2014 - 5. runde

Følgende partier fra Kongsvinger bymesterskap ble spilt 14. oktober:

Exclamation_desat_24

Fox på rømmen

Fox, 10 år, kastrert hannkatt, har rømt fra Skotterudberget på Skotterud fredag den 3.oktober. Han er orange, korthåret pels, og har halsbånd med både magnet og navnebox på. I boksen ligger et papir med tlf.nr. 47373498, som du kan ringe hvis du ser ham. Han er også chippet. Fox er litt skeptisk til fremmede, men er kosete når han blir kjent. Han har vært ute på tur før, og det ser ut som han forsvinner hvis mamma er borte noen dager, selv om noen passer og gir mat. Send e.post: eva.granheim@east.no eller ring hvis du ser gullungen. Søster Gråpus savner ham også, så vi håper noen finner ham snart.

Exclamation_desat_24

Kjellerbua

Under denne fanen vil jeg fortelle om prosessen med å tilbakeføre Kjellerbua fra Norsk Folkemuseum til Sø-Disi. Jeg oppdaterer når noe nytt skjer, men det kan være at det blir en del pusterom innimellom – ting tar jo tid. Etter hvert skal du få historien og ulike fortellinger om Kjellerbua, eller Mettestua som den også kalles, så langt tilbake som vi kjenner den og frem til den forlot Sø-Disi i 1947.

Exclamation_desat_24

Eidskog som en attraktiv kommune

Eidskog Senterparti v/ Roger Skulstad skriver i Glåmdalen 30. september om blant annet eiendomsskatt og behovet for å være en næringsvennlig kommune.

Exclamation_desat_24

ARR UTE MED NYE RØVERHISTORIER!

Ang.ulveangrepet på sauene i Rakkestad i helgen,er Arr ute i sedvanlig stil med feilinformasjon og sære tolkninger av opplysninger.

Exclamation_desat_24

Buss for tog

Det skjer stadig oftere. For fortsatt å kunne kjøre tog – stenges togstrekninger i perioder for å utbedre/ vedlikeholde togstrekningene. Jernbanestrekninger må utbedres av sikkerhetsmessige hensyn. For kunder betyr det at tog erstattes med buss.

Exclamation_desat_24

Vil du stå på liste for Venstre?

• Last ned denne brosjyren som PDF

Exclamation_desat_24

Oslo Chess International 2014

Oslo Chess International 2014 er over det ble dessverre bare et halvt poeng på våre tre fra Kongsvinger i siste runde. Av de 77 deltakerne ble det dermed følgende plasseringer:

Exclamation_desat_24

Bymesterskap i sjakk 2014 - 4. runde

Følgende partier fra 4. runde i Kongsvinger bymesterskap ble spilt i dag:

Exclamation_desat_24

Kommunestruktur for framtida

Kamilla Thue og Herdis Bragelien skriver i dagens Glåmdal om kommunestruktur, kommuneøkonomi og utfordringene for regionen vår framover.

Kalender

Dette er distriktets største og beste kalender! Legg inn ditt arrangement – og du får det i tillegg på trykk i Glåmdalen. Frist: kl 12 dagen før trykking.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

fredag 31. oktober kl. 18.00 til søndag 2. november 15.00 Finnskogstua, Lundersæter
Person_grayPerson_gray
Kom til Finnskogen og hør trærnes poetiske hvisking, se høstsolens glitrende stråler i speilblankt vann og fornem de dype skogers ro og mystikk. Vil du treffe andre som er glad i å skrive i en uformell setting? Vil du la deg inspirere til å skrive? B… Les hele

Pågår for tiden

Kampsaker

«Bevarelse av hele Kongsvinger sykehus»

Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

«Er Glomma historieløs for ditt område ?»

Ta standpunkt!
2 er positive
0 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lesernesglåmdalen

Soner vi anbefaler

  • FotoFlax — Ukentlig fotokonkurranse for Glåmdalens lesere
  • Dyr i drift — Sone for etterlysning av dyr som er forsvunnet eller funnet i glåmdalsregionen og Nes